• Kom tot je ZELF

Komende activiteiten

Deze week
Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
27/08/2020

10:30: Openlucht yoga

10:30: Openlucht yoga
28/08/2020

10:30: Openlucht yoga

10:30: Openlucht yoga
29/08/2020 30/08/2020
31/08/2020 1/09/2020 2/09/2020

In groep

Meditatie in beweging
Licht-groep
Yoga van binnen uit
5Ritmes
Kindertolk

Voor jezelf

Meditaties | Verhalen

Meditaties

Mediteren biedt in de eerste plaats een rustpunt in de woelige wereld waarin we leven.
Het geeft je de kans om éven uit de mallemolen te stappen en een rustpunt in jezelf te vinden.
Zo leer je gaandeweg jezelf als houvast te ervaren, en ben je minder onderhevig schommelingen in je omgeving. Je herwint CONTROLE over het enige waarover je écht controle kunt uitoefenen: jezelf.
Daarnaast zijn er diverse vormen van meditatie die je ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling.
Hetzij door richting te geven aan die ‘betere versie van jezelf’ die je graag wil worden,
Hetzij door je te helpen bij het Verbinden met iets wat groter is dan jezelf.

In deze tijden is meditatie meer dan ooit van belang.
Het helpt je innerlijke rust te bevorderen en behouden, én stimuleert je immuunsysteem.
Daarom stellen we onze meditaties graag gratis ter beschikking.

  1. Log in met corona@telesforos.be, wachtwoord: corona
  2. Kies de gewenste meditatie en download.

Kies een meditatie:

>> 21/12/2020 Lichtmeditatie

>> Buikademhaling

>> De 7 V’s

>> DANK-meditatie

 

Annie Wyffels

Ik ben afgestudeerd als klinisch psycholoog. Oorspronkelijk was ik sterk geboeid door de psycho-analyse. Dus volgde ik een postuniversitaire graad in deze richting.

Eens in het werkveld ontdekte ik al snel dat cliënten vaak meer gebaat waren bij kortdurende, praktische interventies. Ook stuitte ik op het fenomeen dat niet iedereen verbaal even sterk is.

Zo begon mijn zoektocht naar aangepaste methodieken, met een breder toepassingsgebied.

Ik grasduinde in uiteenlopende therapeutische denkkaders, w.o. Pessotherapie en Systeemtheorie. Maar uiteindelijk vond ik mijn ding in NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren).

Eén van mijn fascinaties was en is de interactie tussen lichaam en geest.

Van daaruit verdiepte ik mij in diverse relaxatie-technieken, maar ook in een breed gamma van visualisaties en meditatie.

Ook verhalen en metaforen vind ik heel krachtige instrumenten ter ondersteuning van veranderingsprocessen

Sinds 1996 werk ik voltijds als zelfstandige psychotherapeute. Ik combineer alles wat ik aan technieken en denkkaders bruikbaar vind om elke cliënt in zijn/haar eigen uniciteit te ondersteunen. Zo volgde ik recent ook een opleiding dans- en bewegingstherapie, en theatertherapie. Dit helpt mij om ook voor mezelf mijn job dynamischer te maken.

Als therapeut was ik van in het begin een buitenbeentje. Van mijn cliënten hoor ik vaak dat ik meer interactie bied dan de meeste van mijn collega’s. Na 33 jaar in het werkveld heb ik inderdaad een eigen stijl ontwikkeld.

Luc Van Lancker

Al van jongsaf wou ik ‘werken met mensen’. Het meest voor de hand liggende diploma in die tijd was onderwijzer. Na een tijd wou ik toch wat meer uitdaging. Ik behaalde het diploma van orthopedagoog en werkte gedurende heel wat jaren met adolescenten in de bijzondere jeugdzorg, en jongeren onder leercontract.

Op persoonlijk vlak kreeg ik de nodige uitdagingen te verwerken. Mijn eigen zoektocht naar gezondheid en balans bracht me in contact met shiatsu. Toen ontdekte ik dat massage mijn medium was. En ik verdiepte me verder in diverse vormen van lichaamswerk en massage.

De volgende logische stap was het opstarten van een zelfstandige praktijk als lichaamsgericht coach. Mijn opleiding als master practitioner NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) en NEI (Neuro Emotionele Integratie) kwamen hierbij goed van pas.

Later kwam er een meer ‘energetische’ dimensie in mijn werk bij toen ik diverse vormen van healing bestudeerde. Via het Van Praag-instituut in Nederland kwam ik in contact met Therapeutic Touch, een specifieke methodiek om het menselijk energieveld opnieuw in balans te brengen. Als docent introduceerde ik de techniek ook in Vlaanderen.

“Verzamelpuntcorrectie” is een methodiek waarvoor ik in Nederland een individuele opleiding volgde bij een erkend trainer.

Ter aanvulling van mijn meer lichaamsgerichte interventies, adviseer ik sinds een paar jaar vaak het gebruik van ‘Emocons’ (min of meer te vergelijken met bloesemtherapie).

Eigenlijk ben ik geboeid door het leven zelf. Ik ben dankbaar voor de vele ‘toevalligheden’ die op mijn pad kwamen en me telkens nieuwe, boeiende invalshoeken boden. Zo kon ik steeds meer methodieken combineren in mijn werk.

Mijn huidig werk zou je kunnen omschrijven als lichaamsgerichte en energetische coaching zowel individueel als met groepen.

Mensen helpen hun balans te (her)vinden is en blijft mijn passie.

Vind ons

Om ons te contacteren kun je best mailen.

Ook het maken van een eerste afspraak kan via mail.
Geef dan wat dagen en uren op waarop je vrij bent, dan doen wij een concreet voorstel.

algemene info: info@telesforos.be
Annie: annie@telesforos.be
Luc: luc@telesforos.be

Bellen kan ook: 03 772 22 86

Bij voorkeur ‘s ochtends tussen 8 en 9u.

Contact
Telesforos B.V.
Kerkstraat 115
B-9140 Tielrode
info@telesforos.be
+32 (0)3 772 22 86
Rekeningnummer:
IBAN: BE19.8905.9424.9212
BIC: VDSPBE91

Ondernemingsnummer:
BE 475 645 537

Een kleine onderneming onderworpen aan de vrijstellingsregeling van belasting: BTW niet toepasselijk. Regeling sinds 1 juli 2020.

De wet op privacy (GDPR) schrijft ons voor je te informeren over het volgende:

In het kader van de hulpverlening die wij bieden, dienen wij, zoals de wet het voorschrijft, gegevens over u te verzamelen én bij te houden.

Uw persoonsgegevens worden enkel gebruikt voor patiëntenzorg op basis van artikel 9, 2e lid, h) en artikel 9, 3e lid van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Als u vragen heeft over de manier waarop wij uw gegevens verwerken, of over de aard van de verwerkte gegevens, kan u ons op info@telesforos.be hieromtrent contacteren. Daarbij zullen wij u vragen om uw identiteit te bewijzen zodat wij de gegevens aan de juiste persoon bezorgen.

Created by potrace 1.10, written by Peter Selinger 2001-2011 Layer 1 Created by potrace 1.10, written by Peter Selinger 2001-2011 Layer 1

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief


Zoek doorheen de website

Pinterest